2018-07-03 07:27:43• hírek • Szatmár.ro

Továbbképzés óvónőknek

Hétvégén zárult az óvodai pedagógusok számára szervezett három modulos akkreditált képzés, melynek célja hosszú távon az iskolaelhagyás jelenségének visszaszorítása.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatával együttműködésben a 2017/2018-as tanévben három modulos akkreditált képzést szervezett óvónőknek.


A 15 kreditpontot érő képzésen összesen 59 óvodai pedagógus vett részt, akik olyan településeken tevékenykednek, melyekben nagy a hátrányos helyzetű közösségek tagjainak száma. A tréning bevezető része október 30-án és 31-én zajlott, a második modul február 5. és 7. között, a harmadik modul pedig az elmúlt hétvégén került megszervezésre.


A Tasnádon megtartott zárómodul fő témája a romológia és az interkulturalitás volt. A képzést a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szakemberei: Gál Gyöngyi és Ghiț Leontina, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára, Végh Balázs Béla tartotta.
Az esemény keretében sor került a tanfolyam gyakorlati részének kiértékelésére is. A második és a harmadik modul közötti időszakban ugyanis mentorprogram keretében háromtagú szakembercsapat látogatott el azokba az óvodákba, amelyekben a képzésen részt vevő óvónők tanítanak, hogy az elméleti tudás gyakorlatba ültetését segítsék.



A tanfolyam keretében a gyermeket középpontba helyező alternatív nevelési-oktatási módszerekkel ismerkedhettek meg az óvónők. Kiemelt hangsúly helyeződött az újrahasznosított anyagokból készült játékeszközök alkalmazására, valamint a gyermek fejlődését pozitívan befolyásoló óvodai környezet megteremtéséhez.  


A szervezők bíznak abban, hogy a képzés hatékony támogatást nyújtott a résztvevő pedagógusok számára ahhoz, hogy sikeresen megküzdjenek a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és oktatása terén tapasztalt kihívásokkal, ezáltal elősegítve integrációjukat, hosszú távon pedig hozzájárulva az országos szinten magas iskolaelhagyási ráta csökkentéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: